Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet

2009-06-05

Anti-Fokus@bdb


Bilddagboken har lanserat en ny tjänst för folk som vill synas mot att dom betalar en liten slant. Eftersom jag inte är intresserad av några fjortisar som anser sig ha så få vänner så att dom måste köpa plats på en hemsida, så slängde jag ihop ett script för Greasmonkey, som gör att man blir av med dom :)

Och för den som vill ha källkod, simple ass shit:


// ==UserScript==
// @name BDB Anti-Fokus
// @description Döljer alla fjortisar som försöker visa sig genom funktionen Fokus på bilddagboken
// @include http://*.bilddagboken.se/*
// @include http://bilddagboken.se/*
// @namespace http://kd35a.se
// @version 0.1
// ==/UserScript==


document.getElementById("rightFocus").style.display = 'none';


Update: fick precis reda från en kompis att under id-tagen "right" finns en massa reklam, vilket jag hade helt glömt bort pga AdBlock Plus... Så för den som vill slå två flugor i en smäll, och bli av med reklamen, gör så här:
1. Klicka på "view plain" ovanför koden, markera allt och kopiera, ctrl+c (cmd+c på mac)
2. Öppna anteckningar/liknande text-editor (inte Word) och klistra in, ctrl+v
3. Ändra "rightFocus" till "right"
4. Spara filen som "anti_reklam_fokus.user.js"
5. I FF: "Arkiv" -> "Öppna fil...", välj den filen som du sparade, så ska Greasmonkey installera scriptet åt dig.

12 kommentarer:

 1. Jag prövade detta, Greasemonkey godtog scriptet och installerade, men ingen lycka. :/

  SvaraRadera
 2. Ok, vilken version testade du? Den senare har visat sig lida av lite problem eftersom bdb använder stora mängder ajax. Testat att skriva in din adress manuellt (denyme.bilddagboken.se eller vad du nu har), så ska det förhoppnigsvis funka.

  SvaraRadera
 3. Jag testade att installera scriptet, men det fungerade inte. Testade även att skriva in min adress manuellt, och det fungerade delvis. Det är borta när jag går in på startsidan, men bara om jag går in där genom att trycka på bokmärket. Så fort jag går in någon annanstans på sidan så ploppar "I Fokus" upp igen. :(

  SvaraRadera
 4. Hmm, det här är mystiskt :p Scriptet fungerar knappt för annat folk än mig :p Vilken version använder du, "right" eller "rightFocus"? right lider av problem, så testa isf att använda rightFocus
  1. Verktyg -> Greasmonkey -> Hantera användarscript
  2. Markera BDB Anti-Fokus, klicka på redigera
  3. Se till att det är "rightFocus", spara och stäng
  4. Kryssa ur, och sedan i "Aktiverad" längst ner till vänser

  SvaraRadera
 5. Aah, sedär ja! :D Bytte te "rightFocus" och det verkar fungera gallant nu! :D Tack så mycket! Äntligen slipper man den skiten!

  SvaraRadera
 6. Alltså, jag testade det hela med att ändra "rightFocus" till "right", det fungerade på förstasidan, men resten utav sidorna innehåller fortfarande äcklig reklam, help me?

  SvaraRadera
 7. Scriptlänken fungerar inte för mig

  SvaraRadera
 8. Anonym: oj, sorry, länkade fel. Det är nu uppdaterat och bör funka :)

  horseirevenge: bdb använder extrema mängder AJAX, vilket gör att sidorna inte laddar pü normalt vis => "right" funkar inte som det ska, det är därför som jag numera strukit igenom updaten. Jag skulle köra Adblock plus om jag var dig, och vill bli av med reklamen. Hoppas det fixar sig för dig :)

  SvaraRadera
 9. Kalas, funkar ju perfekt, ett bra komplement till Adblock Plus för att göra BDB uthärdligt. Du skulle inte kunna plocka bort "På bio ikväll"-rutan också?

  Tack!

  SvaraRadera
 10. Anonym: Tack för att du gillar det :) Du kan blocka det genom att lägga till en ny rad med "document.get.." fast med id "sfCalendarBox". Problemet är, precis som med "right" som jag skrivit om ovan: AJAX. Du kan komma runt det genom att, efter du loggat in på din bdb, skriva in din dbd-adress (dittnamn.bilddagboken.se) manuellt. Jag anser inte det värt detta extra arbete, men man kan göra det iaf :)

  SvaraRadera
 11. Jag gav upp då när jag testade detta när det var nytt och det trasslade. Men nu testade jag igen och det funkar prima. nästan så jag inte vågar skriva att det funkar..

  superduper!!

  SvaraRadera
 12. Mulle: kul med uppskattningen :) Säg bara till om någon inte fungerar som det sak!

  SvaraRadera